ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
در مطالعه اول عصاره چای سبز با انواع متعدد و مختلف باکتریها از جمله انواعی که باعث گلودرد و فساد دندان می شوند مخلوط شد و مشخص شد که چای سبز رشد باکتریها را مهار می کند .
چای دارای انواع پلی فنل است که آنتی اکسیدانهائی هستند که سلولهای انسان را از صدمه محافظت می کنند . فلاونیدها گروهی از پلی فنل ها هستند که بطور طبیعی در چای وجود دارند . به نظر می رسد سطوح بالای این پلی فنل ها در بدن می تواند علاوه بر ویروسها با سرطانهای لوزالمعده ، کولون ، مثانه ، پروستات و سینه نیز مقابله کند .
در مطالعه دوم ، یعنی مطالعه در مورد بوی بد دهان عصاره های چای سیاه با سه گونه باکتری که عامل بوی بد دهان هستند در ظروف آزمایشگاهی برای ۴۸ ساعت ترکیب شد . نتایج حاصله با ظرف حاوی فقط باکتری مقایسه شد .
در تمام موارد پلی فنل های چای رشد باکتریها را تا ۳۰ درصد کاهش داده و تولید ترکیباتی که باعث بوی بد دهان می شوند را کم کردند .
این مطالعه نشان داد که شستشوی دهان با چای سیاه مانع تشکیل پلاک شده و اسیدهائی را که باعث تخریب دندان می شوند از بین می برند .
علاوه بر مهار رشد عوامل بیماریزا در دهان ،چای سیاه و پلی فنل های آن با کاهش ترکیبات موجد بوی بد دهان، به سلامت دهان کمک می کنند